EuroEd Colibaba

Fundația EuroEd Deține un portofoliu de peste 100 de proiecte naționale și internaționale implementate cu succes.

EuroEd Iasi

Fundația EuroEd Facilitează schimburi de experienţe, de idei noi şi de bune practici pentru dezvoltare durabilă.

EuroEd Proiecte

Fundația EuroEd Dezvoltă parteneriate strategice, inițiază abordări interdisciplinare și propune soluții inovatoare.

Proiecte

Proiectul LEAF (Învățarea în familie) are ca scop consolidarea relațiilor dintre părinți, copii și scoală pentru a elimina barierele și atitudinile care împiedică pe tineri să-și realizeze potențialul. Implicarea părinților și a familieiîn viața școlii este unul din elementele cheie ale succesului școlar. Cum arată diferite studii americane sau europene rezultatele pozitive ale implicării familiei sunt vizibile atât la nivelul școlii primare cât și gimnaziale și chiar liceu. Aceste studii de cercetare subliniază relația directă dintre implicarea părinților și a familiilor și succesul scolar, atitudini pozitive față de școală, rezultate mai bune la examene, număr mai mic de absențe și o conduită în general mai bună. Sunt dovezi că o participare mai activă a părinților (și a altor membri ai familiei) influențează pozitiv viitorul copiilor, chiar după absolvirea școlii.

S-au realizat 30 de activități nonformale (integrând  elemente de joc) care ajută părinții să-și realizeze potențialul propriu de educatori și consilieri. S-a dezvoltat un pachet de formare a formatorului care conține instrumente, exemple de bună practică și fișe cu idei și sfaturi utile care sperăm că vor fi de folos pentru școli.

Sperăm că acest pachet de instrumente va ajuta școlile să identifice și să adopte o strategie de implicarea a părinților pe care s-o integreze în politica școlii în așa fel încât părinții să dezvolte:

- abilități și încredere în puterea lor de a-și ajuta copiii să învețe

- atitudini pozitive față de școală

-conștientizarea unor abilități pe care nu știau că le posedă.

Acest pachet de instrumente subliniază eficacitatea activităților nonformale în obținerea de rezultate positive atât pentru părinți cât și pentru copii.

Parteneriat

Selby Trust, UK

EChA Network, UK

Fundatia EUROED, Iasi, Romania

Krakowskie Centrum Zarzadzania i Administracji Sp. z o.o. Poland

Istituto Comprensivo P. Egidi, Viterbo, Italy

Foundation for Development of Cultural BPOCS, BG

Donate
Donate

ȘTIRI ȘI EVENIMENTE