Rezultatele Școlii Gimnaziale EuroEd la Evaluarea Națională 2022

Clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Euroed a avut rezultate foarte bune la Evaluarea Națională.   â

Cei 11 absolvenți cu care ne mândrim au intrat la licee de top din Iași: 2 la Colegiul National “Costache Negruzzi”, 3 la Liceul de Informatica „Grigore Moisil”, 2 la Colegiu National „Vasile Alecsandri”, 1 la Colegiul National „Mihai Eminescu”, 1 la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” si 2 la Colegiul Economic Administrativ. 

Mult succes mai departe! 

Felicitări domnilor profesori Emil Munteanu si Marius Pașa pentru rezultatele obținute, pentru dăruire și pentru lecția de profesionalism! 

 

  •  
  •  

 

________________________________________________________________

Sfârșit de an școlar 2021-2022, la Școala Gimnazială EuroEd 

Școala Gimnazială EuroEd a încheiat un an școlar cu rezultate remarcabile.

Festivitatea de premiere a evidențiat progresul și excelența elevilor noștri, preocupați în mod constant de dezvoltarea lor academică și personală, susținuți activ, energic și creativ de profesorii și părinții comunității noastre.

De asemenea, la acest sfârșit de an școlar, am sărbătorit finalizarea studiilor clasei a VIII-a, prima generație a Școlii Gimnaziale EuroEd cu care ne mândrim și căreia îi urăm succes în tot ceea ce și-a propus să realizeze în următorii ani.

Mulțumim părinților și colegilor pentru implicare și susținere și, mai ales, elevilor noștri care așteaptă cu nerăbdare să ne revedem în septembrie.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

 

________________________________________________________________

 

Școala Gimnazială EuroEd - Activități în semestrul II

Iunie 2019 - Tabara de vară – Slănic Moldova

Am încheiat anul școlar cu o fantastică experiență în limba engleză la tabăra de Vară de la Slănic Moldova.

Iunie 2019 – Absolvire clasa a V-a

Am terminat primul an de gimnaziu. Ne-am bucurat împreună de realizările de peste an, de reușitele academice și socio-emoționale. Să vină vacanța!

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

12 Aprilie 2019

Micii alecartieni de la EuroEd vor descoperi, într-o întâlnire de poveste, două dintre marile povești ale secolului al XX-lea alături de colegii lor mai mari, redactori Alecart. O bătălie a cărților și a perspectivelor, a modului de a le înțelege și a vorbi despre ele. Un spectacol în care întâlnindu-te cu personaje și situații de viață intri în dialog cu tine și cu lumea.

Aprilie 2019

Astăzi, in cadru festiv, alături de reprezentant al Ambasadei Republicii Populare Chineze, directori ai Institutului Confucius București, elevi, profesori și părinți am lansat Clasa Confucius EuroEd. Am încununat o zi plină de activități cu tradiționala Gala Chinezească.

Dialoguri Profesionale in Aprilie

Dialogurile Profesionale de la EuroEd sunt întâlniri informale cu cadrele didactice în cadrul cărora reflectăm, împărtășim strategii de bună practică și idei inovative de predare-învățare. Astăzi, am continuat dezbaterea asupra metacogniției și am revizuit materialele pe care le-am creat pentru a stimula mecanismele metacognitive ale elevilor noștri.

9 Aprilie 2019

Felicităm elevii claselor a IV-a și a V-a de la Școala Primară și Școala Gimnazială EuroEd îndrumați de prof. Carmen Antoniță pentru rezultatele deosebite obținute la concursul de limbă engleză Junior English.

Aprilie 2019

Conform principiilor Școlii Gimnaziale EuroEd, grija față de fiecare elev de-al nostru se manifestă în toate acțiunile pe care le desfășuram. Ședința cu părinții elevilor clasei a V-a a fost organizată în așa fel încât fiecare părinte a avut ocazia să discute progresul la învățătură, atitudinea și comportamentul copilului său cu fiecare profesor în parte. Credem în feedback personalizat și individual și în importanța fiecărei materii de studiu în formarea elevilor noștri. Prezența elevilor la aceste întâlniri este esențială pentru asumarea responsabilității și pentru implicarea maximă în propriul proces de educație. Mulțumim tuturor pentru participare.

5 Aprilie 2019 - Suntem la națională!!!

Suntem foarte mândri de Teodor Ciobanu, îndrumat de prof. Marius Pasa, care va reprezenta Școala Gimnazială EuroEd la etapa națională a olimpiadei de matematică la Hunedoara, în perioada 20 - 26 aprilie. La mai puțin de un an de la înființare avem rezultate excepționale! Nu uitați, suntem în perioada de înscriere pentru clasele a V-a și a VI-a

Martie 2019 – Excursie cls. a IV-a și cls. a V-a

Elevii claselor a V-a și a IV-a ai Școlii EuroEd au avut un sfârșit de săptămână plin de aventuri și învățare. Au vizitat diferite obiective din București (Muzeul Antipa, Casa Experimentelor, Palatul Brâncovenesc, Atheneul Român, Muzeul Satului), dar și de pe traseu (Mausoleul Mărășești, Vulcanii Noroioși). Tranziția de la școala primară la cea gimnazială este una dintre cele mai importante din viața școlarului, însă de multe ori este ignorată sau lăsată la voia întâmplării. La EuroEd însă, organizăm frecvent activități între elevii claselor a IV-a și a V-a, tocmai pentru ca trecerea spre gimnaziu să fie una lină.

22 Martie 2019 – Ziua Internațională a Apei

Ziua Internațională a Apei a fost sărbătorită de toți elevii EuroEd prin multe activități care au avut drept scop principal sensibilizarea copiilor asupra resurselor de apă limitate ale planetei și asupra oamenilor din alte țări care suferă de lipsă acută de apă. Elevii din Comisia Ecologică a clasei a V-a au organizat un concurs de cărat apă pentru colegii lor din școala primară într-un efort de a le exemplifica, la scară restrânsă, drumul zilnic străbătut de alți copii pentru a face rost de apă. Astăzi, am vorbit despre răspândirea inegală a apei pe glob, despre impactul negativ al lipsei de apă sau a consumului de apă murdară și despre modalități de a conserva rezervele existente de apă. Ne-am gândit la cei mai puțin norocoși ca noi și am promis acțiuni mici, care ne sunt la îndemână pentru a economisi apa.

20 Martie 2019 – Ziua Internațională a Francofoniei

Elevii Școlii Gimnaziale EuroEd au făcut proiecte și prezentări și au informat elevii claselor primare despre importanța răspândirii limbii și culturii franceze. Multumim prof. Emanuela Gheorghiu (Limba franceză) și prof. Marius Patras (Arte plastice) pentru coordonarea activităților.

Martie 2019 - Olimpiada județeană de matematică

În urma rezultatelor preliminarii ale olimpiadei județene de matematică, anunțăm cu mare mândrie că elevii Școlii Gimnaziale EuroEd, îndrumați de prof. Marius Pasa au avut rezultate deosebite. Jumătate din colectivul de elevi ai clasei a V-a a fost printre cei 286 de elevi care au susținut această olimpiadă ieri. Dintre aceștia, Teodor Ciobanu a realizat un punctaj de 25 din maximum posibil de 28, iar Robert Gherghel de 24/28. Elevii noștri au rezultate în primele 20 de locuri la nivel județean. Ne mândrim astfel nu doar cu rezultate excepționale față de toate celelalte școli private din Iași, ci față de instituții publice cu renume și rezultate dovedite de-a lungul anilor. Ne mândrim cu educația holistică pe care le-o oferim elevilor, cu grija față de structurarea atentă a materiei de studiu și eforturile pentru dezvoltarea unei comunități de performanță în matematică, dar nu în pofida altor discipline de studiu, ci ca parte integrantă a ofertei noastre educaționale. ....și acesta este doar începutul!

Puteți accesa lista rezultatelor preliminarii la link-ul de mai jos: aici!

La mai puțin de un an de la înființare, Școala Gimnazială EuroEd se mândrește cu rezultate deosebite la olimpiada județeană de matematică. Felicitări tuturor copiilor care au participat și domnului prof. Marius Pasa Rezultatele sunt excepționale: Teodor Ciobanu - premiul I (intrat în clasamentul național) Robert Gherghel - premiul I (intrat în clasamentul național) Maria Munteanu - mențiune.

Găsiți aici clasamentul final: aici!

Activități în semestrul I

6 Februarie 2019 – Școala Gimnazială EuroEd în presa chinezească

Școala EuroEd apare în media chinezească!
Articolul de mai jos laudă Școala EuroEd pentru găzduirea activităților în întâmpinare a Anului Nou Chinezesc.
În articol se menționează interesul elevilor pentru scrierea caracterelor chinezești, curiozitatea lor și a părinților pentru obiceiurile ce însoțesc Anul Nou și activitățile de preparare a mâncărurilor tradiționale împreună cu părinții, elevii și profesorii. Școala, se precizează în articol, va continua să susțină predarea limbii chineze și să organizeze activități culturale astfel încât mai mulți studenți sa înțeleagă pe deplin China și cultura chinezească.
Puteți accesa articolul: aici
În presa ieșeană la linkul de aici

27 Ianuarie 2019 – Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului

27 Ianuarie este ziua comemorării victimelor Holocaustului. Elevii clasei aV-a, împreună cu prof. Emil Juverdeanu au rezervat ora de istorie de astăzi acestui eveniment. Au învățat despre situația politică care a dus la Holocaust, despre supraviețuitori și eroi, și, bineînțeles, despre Anne Frank.

25 ianuarie 2019

O incursiune în viitor: lecțiile de matematică cu Dnul Marius Pașa, profesor al Școlii Gimnaziale EuroEd. Lecția de astăzi cu elevii clasei a IV-a a presupus călătoria dintr-o poveste într-alta prin rezolvarea unor situații inedite: combinațiile posibile de drumuri între satele unei comune, variații posibile ale unor oferte din meniurile unui restaurant, aflarea timpului cel mai scurt de găsire a cifrului unui seif, strategii optime de ofensivă și defensivă într-un meci de paintball.
Matematica e altfel la EuroEd!

21 ianuarie 2019

Săptămâna aceasta este una specială pentru elevii noștri de clasa a IV-a. Este săptămâna in care trag cu ochiul in viitor la orele din clasa a V-a.
Astfel, astăzi au avut o ora de biologie cu Dna prof. Gabriela Pascal unde au învățat despre părțile componente ale unei plante și despre importanța polenizării.

18 Decembrie – Ultima zi de școală

Elevii clasei a V-a au vizitat elevii Școlii Speciale Constantin Păunescu cu cadouri. Am petrecut ziua cântând colinde, confecționând felicitări de Crăciun și împărțind cadouri.

29 Noiembrie 2019 – Alecart

Elevilor noștri li se oferă oportunități nelimitate pentru a-și cultiva gustul pentru literatură. Astăzi, am fost gazdele scriitoarei Liliana Corobca și am avut ocazia să îi discutăm cartea Kidnerland. A urmat apoi o dezbatere pe tema acestei cărți în amfiteatrul arhiplin al Colegiului Național Iași, unde elevul nostru, Theodor Șargu-Dumăchiță, a fost ales de colegii de la Clubul Alecart să prezinte cartea. A făcut-o cu fluență, naturalețe și simț critic. Bravo, Theodor!

22 Noiembrie 2018 – Institutul Confucius

Sărbătorim împlinirea a 5 ani de activitate a Institutului Confucius în România. EuroEd a fost partener de încredere al acestei instituții, predând limba chineză , promovând cultura și tradiția chinezească în Iași.  Suntem mîndri de această colaborare și dorim Institutului mulți ani cu succese.

17 Noiembrie 2018 – Clubul de lectură Alecart

Elevii clasei a V-a fac călătorii în lumea lecturii în fiecare joi, împreună cu colegii lor de la Alecart Jr, elevi ai clasei a VI-a la Colegiul Național, Iași. Sub atenta îndrumare a Tamarei Bivol și a Raisei Manolescu, editori Alecart, și a prof. Emil Munteanu, profesorul lor, elevii discută cărți, învață cum să privească din mai multe perspective și să intre în jocul provocator al întâlnirii cu personaje și autori.
Acest club presupune dezbateri literare cu alți cunoscători ai literaturii: tineri cu pasiune pentru citit, scriitori și alte personalități din scena culturală locală și națională.

5 Noiembrie – Olimpiada Speranțe Olimpice

Elevi ai Școlii Gimnaziale EuroEd au reprezentat școala cu succes la Olimpiada de matematică Speranțe Olimpice de la Pașcani. Dintre cei 122 de participanți, Teodor Ciobanu s-a clasat al 6-lea, iar Robert Gherghel a luat locul 37.
Facem matematica aplicat. Ne distrăm maxim, dar și învățăm.

9 Noiembrie 2018

Continuăm clubul de Robotică care are mare succes cu elevii clasei a V-a. Aceștia au început prin a-și însuși noțiuni de bază despre placa de dezvoltare Arduino Uno, LED-uri și rezistoare electrice. Elevii au comandat cu ajutorul acestora un LED, apoi două, apoi trei, contruindu-și singuri hardware-ul și modificând codul corespunzător noii situații de învățare. Învățarea continuă prin comanda unei celule de afișare cu un digit și pe codare.

22 – 26 Octombrie 2018 – Programul Școala Altfel

În timpul acestei săptămâni elevii experimentează procesul de învățare în afara sălilor de curs. Astfel, parte din activitățile noastre au avut loc la:
- Atelier de gătit
- Aeroportul Internațional Iași
- Tur pietonal al Iașului și cunoașterea obiectivelor turistice importante
- Muzeul de Istorie
- Librăria Cărturești
- Muzeul de Istorie și Arheologie Cucuteni

12 Octombrie 2018 – Vizită de lucru in China

Membri fondatori EuroEd sunt în China pentru a explora parteneriate cu instituții de prestigiu. Până acum, s-au asigurat colaborări importante, care fac din Școala EuroEd singura instituție din România care diseminează în mod organizat și sistematic limba și cultura chineză. Delegația noastră a vizitat școli asociate Universității de Științe Politice din China care au peste 2000 de elevi care îmbină în mod armonios tradiția cu tehnologia de ultimă oră la orele de curs.

5 October 2018 – Ziua Internațională a Educației

Ziua Internațională a Educației a fost sărbătorită prin diverse activități la EuroEd. Elevii au învățat despre diverse sisteme de educație din întreaga lume. Prof. Ming Wang a vorbit elevilor despre ritualurile școlare din China, despre deosebirile în educația din mediul rural și mediul urban chinezesc și despre concurența acerbă pentru educația universitară.
Prof. Dr. Elena Seghedin de la Facultatea de Științe ale Educației, Univ. Al. I. Cuza a fost invitata clasei a V-a și a pornit o dezbatere cu elevii despre ierarhia de nevoi a lui Abraham Maslow, despre nevoile de bază și cele complexe, și despre locul educației în această ierarhie.
Am continuat ziua învățând despre oameni gata să-și sacrifice viața pentru dreptul la educație al fiecărui copil. Asfel, am învățat despre Malala, fetița din Pakistan, regiunea văii Swat, care la 12 ani a fost împușcată de Talibani pentru activitatea ei și a tatălui ei de a promova dreptul la educație al fetelor. Am citit extrase din cartea ei autobiografică și i-am ascultat discursul pe care l-a rostit la decernarea premiului Nobel în 2014.
Am continuat ziua învățând despre drumul spre școală al elevilor din diverse părți ale lumii, peste ghețarii din Nepal, munții din China sau peste podurile firave care atârnă peste apele umflate de ploi ale Indoneziei. Am învățat cu toții să fim mai umili și să apreciem faptul că nouă ne este respectat dreptul la educație.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Donate
Donate

ȘTIRI ȘI EVENIMENTE