EuroEd Colibaba

Fundația EuroEd Deține un portofoliu de peste 100 de proiecte naționale și internaționale implementate cu succes.

EuroEd Iasi

Fundația EuroEd Facilitează schimburi de experienţe, de idei noi şi de bune practici pentru dezvoltare durabilă.

EuroEd Proiecte

Fundația EuroEd Dezvoltă parteneriate strategice, inițiază abordări interdisciplinare și propune soluții inovatoare.

Proiecte

Achizitii in proiect



Arta privită ca identitatea unei ţări şi ca un model universal,
pe care toate ţările europene îl pot împărtăşi
Număr de referință: 2009-1-IT2-GRU06-06392 2
Life Long Learning Programme
Grundtvig Partnership

Art Common Language

Acest proiect, care se desfăşoară în perioada 2009-2011, aduce împreună 10 parteneri din 8 ţări diferite din întreaga Europă (Italia, UK, Germania, Polonia, România, Turcia, Grecia şi Portugalia). Coordonatori de proiecte şi cursanţi care promovează educaţia adultului au fost de acord să colaboreze în împărtăşirea identităţii şi moştenirii culturale studiind si valorificând tradiţiile şi meşteşugăritul.

Scopul acestui parteneriat este de a oferi un context european pentru educaţia adulţilor şi, prin urmare, pentru a consolida cetăţenia Europeană. Activităţile desfăşurate pe durata proiectului vor conduce către o mai bună înţelegere a ţărilor europene prin cultura şi tradiţiile lor.

Omul a transformat mediul său în funcţie de nevoia sa de a obţine producţie de la pământ şi de a îmbunătăţi calitatea acestora, exemplificate prin intermediul vinului, uleiului şi altor produse. Acest tip de activitate este la fel de importantă şi creativă ca şi producţia artistică.

Prin intermediul proiectului vă invităm să descoperim împreună unele din elementele deosebite produse de creativitatea omului, nu numai în trecut, vizitând muzee, biserici şi mănăstiri, ci vizitând oraşe renumite pentru meşteşugurile şi artizanatele lor, ferme renumite care produc ulei şi vin şi locuri în care să descoperim mâncăruri tradiţionale.

Să ne întoarcem în trecut pentru a înţelege mai bine de unde venim şi încotro ne îndreptăm. Dacă suntem siguri de identitatea noastră, vom fi capabili să comparăm şi să ne integrăm cultura mai bine cu cele ale altor ţări şi să îmbunătăţim cooperarea între diferite grupuri etnice. În acest fel, diversitatea poate fi văzută ca o resursă şi ca un stimul.

Produse realizate în cadrul proiectlui:

The Magic of Ceramics I
The Magic of Ceramics II
The Magic of Ceramics III
The Creator from Tarpesti I
The Creator from Tarpesti II
The Music of Fibers
A Distorting Mirror

Gânduri despre... bucătăria românească
Vinuri Vesele si Triste
 

Proiectul Art common language este cofinanţat de Comunitatea Europeană. Conţinutul acestui material nu reflectă în mod obligatoriu poziţia Uniunii Europene şi nici nu implică vreo responsabilitate din partea acesteia.

Donate
Donate

ȘTIRI ȘI EVENIMENTE