EuroEd Colibaba

Fundația EuroEd Deține un portofoliu de peste 100 de proiecte naționale și internaționale implementate cu succes.

EuroEd Iasi

Fundația EuroEd Facilitează schimburi de experienţe, de idei noi şi de bune practici pentru dezvoltare durabilă.

EuroEd Proiecte

Fundația EuroEd Dezvoltă parteneriate strategice, inițiază abordări interdisciplinare și propune soluții inovatoare.

Proiecte

Glottodrama

project number- 2012-1-IT1-LEO05-02861
CUP code: G82F12000190006

http://www.glottodrama.eu/

Glottodrama este un proiect de cercetare multilaterală, cu durata de doi ani, aprobat şi co-finanţat în 2007 de noul Lifelong Learning Programme al Uniunii Europene. Proiectul este coordonat de Laboratorul de Cercetare Lingvistică al editurii Culturiana şi îşi propune să formuleze şi să experimenteze o metodologie inovatoare pentru predarea limbilor străine, care să integreze glotodidactica comunicativă cu dinamica şi tehnicile laboratorului teatral. Limba-ţintă a proiectului în perioada 2008-2009 este italiana (ca limbă străină şi limba a doua).

  

Proiectul prevede organizarea de cursuri bazate pe conceptul de “clase-laborator” de artă dramatică într-o limbă străină, conduse de doi profesori - unul de limbă străină şi altul de artă dramatică. Programa cursurilor prevede, după faza de activitate în laborator, punerea în scenă a unui text dramatic sau a unui scenariu. Cu ajutorul profesorilor-regizori, textul este explorat de studenţii-actori în toate dimensiunile sale (lingvistică, culturală şi dramaturgică), iar reprezentaţia teatrală este nu doar nucleul fiecărei unităţi didactice, ci şi activitatea-obiectiv final a cursului.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.
Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Donate
Donate

ȘTIRI ȘI EVENIMENTE